måndag 23 augusti 2010

Tur man är rik...

Idag har jag anmält mig till höstens kvällskurser. Eftersom lille mannen envisas med att bo på annan ort får man ju sysselsätta sig bäst man kan, gärna i regi av någon kursarrangör. Letade därför efter en bra möbelomklädningskurs. Där skulle jag kunna klä om min fina fåtölj på Torpet, tänkte jag. I ett mjukare, inte fullt så stickigt tyg. Konsulterade en möbeltapetserare jag känner. Hon tyckte att man kanske skulle börja med något liiite enklare, och fick tydligen medhåll av kursarrangören. Jag känner mig just nu som en sjuåring som vill börja spela gitarr och fått veta att här börjar alla med blockflöjt. Då jag inte har lust att köpa begagnade möbler bara för att klä om gav jag mig i stället på två gamla godingar: Foto och keramik.

Så nu blir den en kurs i 'utvecklande fotografi' och en i vanlig hederlig keramik. På så sätt får jag göra det jag tycker är roligast,fota och analysera foto. Plus att hela släkten kan vänta sig skeva fat i julklapp. Utom lilla Frans-Astrid då förstås, som förväntas anlända vilken dag som helst och inte bara kommer bli världens finaste syskonbarn utan förmodligen också världens mest bortskämda. Välkommenpresenterna växer på hög och kanske får jag lov att portionera ut dem på julaftnar och födelsedagar i stället. Vilket får mig att komma på att det nog blir en möbelomklädningskurs till våren ändå. ;)

6 kommentarer:

Someone sa...

"Eftersom lille mannen envisas med att bo på annan ort"


Sicken unken manssyn. Fullt med härskartekniker. Det kan inte vara en lycklig man som är så nedtryckt.

Rabiatfeminism sa...

Alltså, den här kommentaren bara var jag ju tvungen att publicera för att visa vilka människor det finns där ute. Du lyckas bryta mot fyra av fem kommentarsregler i två meningar. Det är banne mig en bedrift som premieras med publicering.

Om du tagit dig tid att lära dig något om denna blogg innan du skrev skulle du kanske inte yttra dig så tvärsäkert men det är som lille mannen citerade i ett mejl till mig idag, angående folk som har åsikter om mina blogginlägg:

"Den typiske medborgaren sjunker till en lägre nivå av andliga prestationer så fort han träder in på det politiska fältet. Han argumenterar och analyserar på ett sätt som han genast skulle betrakta som infantilt inom sin verkliga intressesfär. Han återfaller i primitivitet. Hans tänkande blir associativt och affektladdat." (Joseph Schumpeter 1942 Capitalism, Socialism and Democracy).

Detta gäller även vissa människor som råkar hamna på min blogg utan att ha den blekaste aning om vem dom talar till. Dom utgår enbart från rubriken och sina egna fördomar. Tänk att detta citat skulle komma till användning så snabbt.

DLM sa...

Intressant analys av min civila situation. Nu tror inte jag på distansanalyser filtrerade genom ett antal medier. Det är helt enkelt inte seriöst. Sedan förstår jag inte riktigt hur den personen drar sina slutsatser. Det följer inga regler jag känner till...

Rabiatfeminism sa...

Du vill alltså ha en analysmodell? Good luck. Jag tror i stället att det är så enkelt att vissa hamnar i affekt av ordet feminism.

Kanske kan vi få en lista över vilka smeknamn som är OK att använda på varandra? Får jag fortsätta kalla dig Gullefjunet? Får du säga Snuttjullan till mig? ;)

Pusssss
DLF

Anonym sa...

Känner så väl igen mig! Mina kompisar skrattar åt mig för att jag inte gör saker i svårighetsordning. Jag hade stickat två sjalar när jag bestämde mig för att sticka en lusekofta. Men det var ju det och inget annat jag ville göra. Och det blev en lusekofta (jag tål inte ylle och jag har alltid velat ha en...) och den används flitigt. Jag tröttnar ju när jag inte får göra roliga saker, öva är så trist. Nej pang på bara, bära eller brista. Och jag lär mig saker på kuppen. Och håller intresset uppe. Lycka till med fotandet.

Rabiatfeminism sa...

Till våren blir det möbelkurs!