onsdag 18 augusti 2010

När tänker Alliansen ge besked om hur de skall regera om de vinner valet?

Svenska medier präglas av en följsamhet mot den sittande regeringen som tar alltmer explicita uttryck. Att 59 av 72 tidningar är borgerliga på ledarplats visar sig även på nyhetsplats. Ibland är det genom att man anlitar Allianspolitiker som 'oberoende' experter, men det visar sig även i det man inte skriver. Igår använde sig TV4:s nyheter (22.00) av finansministern som någon slags ekonomisk expert, och lät därmed Moderaterna framstå som något slags oberoende specialister. Hur man alls kan komma på idén att låta en regeringspolitiker kommentera det ekonomiska läget, i stället för en ekonomijournalist, och utan att någon från oppositionen fick uttala sig, beats me.

Just nu är det skriande tyst i alla medier, även de S-märkta, om det faktum att Allianspartierna inte lyckas presentera sitt valmanifest. Detta skulle presenteras i början i augusti men så har inte skett. Minns hur den stöddige och arrogante statsministern själv krävde besked av oppositionen redan i våras om hur de skall kunna komma överens. Men några sådana krav finns inte på honom själv och hans högerkompisar. Svenska Dagbladets förstanyhet är just nu hur de rödgröna skall göra med fastighetsskatten. Förvisso en viktig fråga för många av tidningens läsare men det torde ju även Alliansens politik vara. Kommer de alls kunna genomföra något under mandatperioden? Hur skall de komma överens kring a-kassan, LAS, skolan, aprartheid mot invandrare (som Folkpartiets integrationsminister föreslagit), jämställdheten, försvaret. Ja, det är mycket som (M), (C), (FP) och (KD) verkar oense om och väljarna borde få besked om. Hur ser de andra regeringspartierna på att (KD) vill riva upp äktenskapslagstiftningen, så att bara Verklighetens Folk (läs: kristna heterosexuella som lever i kärnfamilj) får gifta sig? Vad erbjuder Alliansen oss overkliga som inte lever som Göran Hägglund och hans familj?

Varför frågar sig ingen journalist detta? Eller gör dom det men får inte skriva om det för sina ägare? När skall vi få höra att Reinfeldt och (M) är valhänta? Är detta Ryssland eller Italien?

1 kommentar:

nyaflickrummet sa...

Italien har dykt upp mest i mina tankar...