söndag 22 augusti 2010

Med lite lögner och apartheid kommer man långt.

Läser i Svenska Dagbladets intervju med Mona Sahlin att hon varit i Piteå. Där fick hon oroliga frågor om fastighetsskatten. I Piteå kommer en (1) person att få höjd fastighetsskatt. Reinfeldt och gänget lyckas bra med att skrämma folk med sin falska propaganda om fastighetsskatt och bensinskatt. Och Folkpartiet har tydligen lyckats sno åt sig en extra procent medan Sverigedemokraterna förlorat en. Hm, undrar om det finns något samband?

DN var storstilade nog att låta (S) förklara förslaget för Stockholmsväljarna. Här kommer 7,5 procent få högre skatt, de som bor i villor värda över 6 miljoner kronor. Det gör inte 92,5 procent av Stockholmarna och alltså endast 1 familj i Piteå. I hela Norrbotten är det 23 fastigheter som berörs. Så, i stället för att skrämmas med att alla villaägare kommer få gå från hus och hem kanske man skulle säga att typ 95 procent i hela landet inte får höjd skatt?

Nej, just det, det är ju snart val och med lite lögner, apartheid och ett medielandskap ägt av borgerligheten kommer man långt.

4 kommentarer:

kaffepulver sa...

De här siffrorna (7.5% i Stockholm) kommer jag ha användning för. Tack!

Rabiatfeminism sa...

Ja, och av dessa bor merparten i Danderyds och Täbys kommuner.

meta sa...

Bra att de sätter verklighet bakom siffrorna. Heder till Sahlin för det.

Jag funderar fortfarande på om jag tycker att det är bra eller skrämmande att fp ökar lika mycket som sd minskar.

Rabiatfeminism sa...

Både och tror jag, meta. Bra om det håller SD borta från riksdagen, dåligt för att vi främlingsfientligheten redan finns där.