måndag 19 oktober 2009

Bajsbrun propaganda år 2009

Idag publicerade Aftonbladet en debattartikel författad av Sverigedemokraterna. En artikel som mycket väl kan komma att tolkas som hets mot folkgrupp, ren rasism. De vanligaste förekommande orden i artikeln är MÅNGA; MUSLIMSKA; ISLAM; SVERIGE och SVENSKA. Vi och dom. Det yttre hotet, det största sedan andra världskriget, som har tagit sig in i vårt land och nu håller på att äta upp oss inifrån, om vi inte slänger ut dem. Dom kommer hit och snor våra jobb och våldtar våra kvinnor. SD åter till sina rötterna i BSS, Bevara Sverige Svenskt.

Artikeln är högtravande och de flesta av SD:s väljare lär väl knappast ta sig förbi första meningen. Själv har jag aldrig ens hört ordet oikofob. Dessutom innehåller artikeln så mycket lögner och skitsnack att det som blir kvar knappast skulle gått att publicera, än mindre styrka SD:s tes. Det handlar inte bara om deras sätt att använda statistik som förbannad lögn utan även om den historiska beskrivningen av Islam och humanismen. I själva verket dog tanken om humanismen ut i Europa men levde kvar i arabvärlden, varifrån den sedan återkom till Europa under senmedeltiden och renässansen.

I helgen höll SD riksmöte och där diskuterades förslaget att införa en barnpeng till unga förstföderskor för att de skall föda i stället för att göra abort. (Enligt SvD pappersupplagen igår 18 oktober 2009.) Etniskt svenska kvinnor vill säga. Detta blev tydligt i debatten då förslaget kritiserades för att bidraget ju också skulle gå till invandrade kvinnor och de skall tydligen inte föda barn tidigt. Även i Aftonbladetartikeln hänvisas till muslimers höga födelsetal.

Det är bra att Sverigedemokraterna visar sitt rätta ansikte. När dom pekar ut alla människor som tillhör en viss religion som potentiella terrorister och våldtäktsmän. När dom öppet deklarerar att invandrarungar vill vi ju inte skall födas i vårt fina land. Nu väntar vi på att SD skall föreslå introduktionen av raskort för att uppnå sina mål om ett renrasigt Sverige. Fast jag tycker det är bra att dom visar vad dom står för, i stället för att försöka tona ner sin främlingsfientlighet. Nu vet vi en gång för alla på vilken värdegrund Sverigedemokraternas politik vilar och kan ta ställning till om det är något vi vill främja.

Bland oss som väljer att driva en annan politik än SD ingår förhoppningsvis även Allianspartiernas politiker, även om de inte riktigt velat bekänna färg. Och även om man ibland oroar sig för var de egentligen står med förslag om tvångsgynundersökningar, språktest och förbud mot huvudduk i TV. Eller som när två centergubbar sitter och skriver motioner om förbud mot heltäckande klädesdräkt för muslimska kvinnor. När de kvinnor som i Sverige idag täcker sig helt knappast är fler än antalet kristna nunnor... Det är nog dags för Allianspartierna att ta tag i verkliga samhällsproblem, som att nazistiska idéer sprids i valrörelsen, än hur en försvinnande liten grupp kvinnor väljer att klä sig.

Det är dags för statsminister Fredrik Reinfeldt att klargöra huruvida en röst på Moderaterna eller något av allianspartierna också är en röst på Sverigedemokraterna. Idag har han hunnit uttala att han ser det svårt att regera med SD. Det är ett välkommet besked som vi vill höras upprepas om och om igen. Det handlar trots allt om vilket slags samhälle vi vill leva i. Ett där man lever sida vid sida trots olikheter, eller ett där politikerna skall bestämma vilka etniska och religiösa grupper som skall uppmuntras att skaffa barn.

Andra bloggare som skriver bra om ämnet: Tokmoderaten, Svensson, Jinge, Guero, Mymlan

Fotnot: Man märker att man inte är helt hundra när det tar tolv timmar att skriva ett blogginlägg som vanligen skrivs på 30 minuter... Den som nös på mig (eller om det var på lille mannen) skulle jag vilja ha ett snack med...

Inga kommentarer: