tisdag 15 november 2011

Allianshycklarna

På Brännpunkt ser jag att två Folkpartister kräver lagstiftning om meddelarskydd. Samtidigt har Folkpartiet just beslutat att slopa den enda lag som ger lite skydd för personer som anses vara obekväma i arbetsgivarens ögon, LAS. Vi skall våga kritisera men inte ha något anställningsskydd. Eller vill dom slopa LAS för gravida, sjukskrivna och funktionsnedsatta och återskapa den för vårdpersonal som slår larm om missförhållanden i vården?

I LO-tidningen läser jag hur Sofia Arkelsten är igång igen. Jag börjar undra om hon är väldigt smart eller om hon helt enkelt inte har en susning om vare sig sitt eget partis historia eller om effekterna av partiets politik. Om man låter vinstintresse råda är det väl rätt självklart att detta intresse styr över kostnaderna i företaget. Det är väl själva tanken med valfriheten? Att kunna välja att investera, även för riskkapitalister? Eller trodde Moderaterna att det bara skulle vara sjuksköterskor som skulle starta eget i vårdbranschen och driva vårdhem under mer altruistiska former, vana som dom är vid låg lön?

Nej, det får vara slut på hyckleriet snart. Slut på det schlingmanska dubbelspelet där man gör en sak och låtsas som om man menade att göra något helt annat. Alla tänkande människor borde ju fråga sig hur det står till med kompetensen hos en regering som gång på gång får konstatera att "så här var det inte tänkt". Make till misslyckad politik får man väl leta efter. Om det nu inte är så att det var just så här det var tänkt från första början. (Bara lite jobbigt att stå för.)

Inga kommentarer: