måndag 11 april 2011

Ur värmen i kylan i frysen

Igår kom vi hem från en veckas lyxsemester i Portugal. Åter i selen igen. En titt på pengakontot ökade stressnivån något men med tanke på att vi skall tillbringa tre veckor i Ulaanbaatar snart så lär det väl stabiliseras, för där finns inte så mycket att lägga pengar på annat än Chinggis öl och en och annan lammullströja till lille Frans.

Men Portugal var en mycket positiv upplevelse (förutom biluthyrningsföretaget Sixt, vilket jag kommer återkomma till). Vi har bott på tre helt olika hotell i tre olika delar av norra Portugal. Varav en riktig fullträff, Quinta De Abôl i Entre-os-Rios. (Återkommer även till det i ett eget blogginlägg.)

Porto var också en mycket positiv upplevelse bortsett från en ordentlig träningsvärk i vaderna, då stan ger ordet backigt en ny betydelse. Maten, vinet, människorna, naturupplevelsen och vädret har varit 10-poängare hela vägen. Uppåt 30 grader varmt första veckan i april är inte vanligt och som en kvinna på vingården Quinta Pacheca sa, dom får nog skörda tidigt i år.

Vi får tänka på det när vi snart lämnar 7-gradiga Stockholm för minuskalla Ulaanbaatar...

Bilderna föreställer: Vinho branco och azetunas, Trut i Porto och Bläckfisk och räkor

Inga kommentarer: