lördag 16 april 2011

Hejdå Grekland - Bye bye Greece

Jag satt här och tänkte att det var länge sen jag var i Grekland senast. Synd. Borde åka dit. Det var innan jag läste det mejl som en anställd handelsattaché på Greklands ambassad i Stockholm skickade till en svensk som upprörts över deras rättsväsendes kvinnosyn.

Imorgon inleds även en bojkott av grekiska varor i det här hemmet. Till dess grekiska regeringen bett alla svenska kvinnor om ursäkt och verkligen menat det.

Fotnot: Enligt försäkringsbolaget If anmäler ca 1-2 kvinnor per år att de våldtagits utomlands, i hela världen, på semestern. Trygg&Hansa och Folksam har liknande siffror. I Grekland anmäldes 292 våldtäkter under 2010, av grekiska och utländska kvinnor. Uppenbarligen handlar hela den grekiska smutskastningen av svenska kvinnor om ren bullshit.

English: I was thinking that it was a long time since I last went to Greece. Pity. That was before I read the email sent to a Swedish citizen by a trade attaché at the Greek embassy in Stockholm. Tomorrow my family starts our boycott of Greek goods and services. Until the Greek government tells all Swedish women that they are sorry. And really mean it.

According to three big Swedish insurance agencies less than ten women report rape abroad, worldwide, every year. In Greece 292 rapes were reported last year, Greek and foreign women included. [May say more about Greek women's willingness to report rape, rather than the actual number of raped women.] The Greek officials' smearing campaign against Swedish women is nothing but bullshit.

Påminnelse: Om publiceringsreglerna. Om man dessutom påbörjar sina inlägg i samma stil som grekiske f d handelsattachén så ligger det i farans riktning att jag inte läser mer än första meningen och sedan trycker på delete.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Attachén har ju fått sparken, vilket kanske kan ses som en ursäkt. Men ja, det vore trevligt att få ett riktigt svar på hur det står till med det där med våldtäkts- och försäkringsfrågor i Grekland.

Rabiatfeminism sa...

Ja, att han fick sparken efter att ha hotat en svensk medborgare för att denne dristat sig att kritisera Grekland är helt i sin ordning. Men den syn som mannen uttrycker finns hos många män, här och i Grekland som inte klarar av att svenska kvinnor ligger med andra än dem själva. Jag har sällan läst så mycket dravel som i detta fall. På Flashback firar Vi Som Aldrig Får Ligga julafton och ägnar sig åt fullständig halsbrytande argumentation. Typ:

1. En gång jobbade jag som reseledare. Då var det en svensk kvinnlig kollega som bestämde dejt med en DJ. Hon visste nog att det skulle bli sex. Ergo: Inga svenska kvinnor kan våldtas eftersom alla är slampor.

2. Jag var en gång med om att en tjej anmälde mig för våldtäkt. [No shit!] Ergo: Alla kvinnor som anmäler våldtäkt ljuger.

3. Enligt skvaller bland grekiska män så anmäler svenska kvinnor våldtäkt för att få ut försäkringspengar. Ergo: Det är sant.

Om dessa personer är lika sluga i verkligheten som när dom sitter bakom sina datorer på fredagkvällarna så är jag inte förvånad att dom har all tid i världen att sitta och kräkas på nätet... Eller att dom aldrig får ligga.