tisdag 22 mars 2011

När Moderaterna gör bajs till vatten

Trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M) tycker att det är orimligt att klassa snö som avfall. Det är ju bara fruset dagvatten, enligt Ulla. Och därmed inte så miljöfarligt? Man undrar var hon spenderar sina dagar. Hemma på Östermalm? Här har vi ett förslag från förorten.

Ulla Hamilton tar en taxi och åker Spångavägen från Brommaplan till Spånga. Där på höger sida efter Beckomberga kan hon sedan stanna en stund och studera det frusna dagvatten som kommunens snöröjare samlat i Flysta. Detta lämpar sig särskilt väl för studier så här års och fram till typ midsommar. Då kan man nämligen med egna ögon se att det som göms i snö och dagvatten inte enbart är vatten utan en blandning av skit, från människor, bilar och hundar. En stor del utgör grus och sand. Sen kan vi ta denna gigantiska hög och transportera den till Strandvägen i höjd med Skeppargatan på Östermalm. Där dumpar vi sedan skiten i Nybroviken.

Jag är säker på att Flystaborna skulle bli väldigt glada om man kunde dumpa smutsen någon annanstans än vid deras tomtgränser. Däremot är jag mindre säker än trafikborgarrådet om att dumpning av dessa gigantiska berg av grus, hundbajs och annat mög i Östersjön är förenligt med ett pionjärt miljöansvar.

Inga kommentarer: