tisdag 22 mars 2011

Dagens present: En mongolisk ambassad!

Som återkommande Mongolietresenärer har vi genom åren vant oss vid att behöva nyttja mongoliska generalkonsulatet i Göteborg. Där satt en konsul som var rätt svår att få tag på. När det väl gick fick man veta att man skulle skicka x antal hundralappar i ett kuvert till konsulatet, tillsammans med pass, ett frankerat kuvert och visumsansökan. Närmaste ambassad ligger i Bryssel eller London. Kostnaden var ofta avsevärt högre än den officiella kostnaden som alltid framgår av ens visum.

När vi nu åter skall resa och behöver visa börjar telefonerandet till Göteborg. Efter ett par dagars ringande svarar en man att detta är nu ett privat nummer och vi får vända oss till ambassaden i Stockholm.

Que? Ambassad? Jag ringer Regeringskansliet och får veta att ja, i Danderyd finns numera en ambassad. På denna ambassad svarade en trevlig mongolisk kvinna att jo, samma procedur som alltid men vi har ett bankkonto! Och tar ut en lägre avgift för visumet.

Så, alla Mongolietfarare, här kommer kontaktuppgifterna till Mongoliets ambassad. (Eftersom den inte är helt lätt att hitta på nätet.)

Mongoliska ambassaden
Svärdvägen 25B
182 33 DANDERYD
08-753 1135, 36

Öppettid för besök: 8-12 måndag-fredag.

Inga kommentarer: