fredag 11 mars 2011

En skärslipare, tack!

På Svenska Dagbladets ledarsida tycker man det är bakåtsträvande att inte vara högermänniska. Vi får väl se vilka som åter kommer vara samma konservativa, reaktionära människor när regeringsmakten skiftar nästa gång, tänker jag.

Måhända är det denna syn på att verkligheten ligger till höger om Mikael Damberg som även råder på Brännpunkt. Där har man hittat en motdebattör till de Alliansministrar som igår ville inför ekonomiska frizoner i invandrartäta områden. (Fast så kallade dom det inte.) Och vem hittar Svenskan? Jo, Jimmie Åkesson så klart. För verkligheten ligger där nånstans mellan Damberg och Åkesson, där Alliansen i själva verket befinner sig mitt på skalan som Svenska Folkets Val.

Åkesson är upprörd. Hans artikel bygger på två av hans standardbegrepp, diskriminering mot svenskar och massinvandringspolitik. (Det senare är en omskrivning av massinvandring som man inte riktigt kan använda för att man alltid möter motargument med ren statistik som visar på att vi inte har någon massinvandring, i stället lägger man till ordet politik för att skrämmas med att massinvandring kommer ske om inte Åkesson och hans glada grabbar får styra.)

"Av naturliga skäl kan heller inte alla människor ta del av skattelättnaderna. Eftersom zonerna ska etableras i invandrartäta förorter ligger det i sin natur att detta i princip skulle leda till en diskriminering av infödda svenskar."
Jag tror att Åkesson missat det här med vad en ekonomisk frizon är. Som jag uppfattat det är det ett sätt att locka till sig företagare med skattelättnader i form av lägre sociala avgifter, lägre miljöavgifter, lägre bolagsskatt, lägre fastighetsskatt. Regeringen aviserade i sin artikel igår åtminstone tre av dessa skattelättnader. Några skattelättnader för enskilda medborgare i zonerna har jag inte sett förslag på och det är väl heller inte brukligt i ekonomiska frizoner då det knappast är de anställda som skall smörjas, det är dom som skall vara själva smörjmedlet.

Och att de företagare som väljer att lägga sina företag inom frizonerna skulle vara icke infödda svenskar har Åkesson ju inga som helst belägg för. Han hänvisar till "sin natur" vad nu det är. En omskrivning för att han som vanligt inte har torrt på fötterna kanske. Snarare är det väl så att företagare, oavsett etnisk tillhörighet, lockas av att kunna tjäna lite extra pengar. Ingen hindrar en etnisk svensk från att etablera sig i området och det är väl det som är problemet kanske. Att frizonerna inte alls blir en möjlighet till företagande och arbete för människor som idag ställts utanför arbetsmarknaden, utan i stället ett sätt för svenska företagare att få billig arbetskraft i segregerade områden.

Något behöver vässas här, jag tycker knivarna verkar lite slöa både här och där.

Tänk på: Då detta inlägg länkar till ett inlägg av en Sverigedemokrat så kan det hända att hans anhängare vill yttra sig. Kommentarsreglerna gäller även för er.

3 kommentarer:

kaffepulver sa...

Har inte varit ute i bloggsfären på ett bra tag nu. Min blogg ligger i träda och jag orkar inte surfa runt så mycket hos andra heller ... Men, åh vad uppfriskande det var att läsa dina senaste inlägg!

Tack :)

Rabiatfeminism sa...

Tack,
Ja, aktiviteten på min blogg har ju minskat på sistone också men det här är bara för dumt. Ekonomiska frizoner har visat sig vara skit för anställda. Attt SD tycker det är diskriminering att inte även svenskfödda skall få jobba med låga löner och dåliga villkor säger ju en del. Inget hindrar ju folk att åka buss till Rosengård eller tbana till Tensta för övrigt. Men jag misstänker att de inte kommer att göra det eftersom man med ett svenskt efternamn har mycket större chans på arbetsmarknaden.

Anonym sa...

Jag tycker det är konstigt att man så lätt kan avfärda Juholt innan han ens börjat prata om politik så värst mycket. På presskonferensen sa han inte speciellt mycket vad han ville göra med S, men jag antar att högern kritiserar honom enbart för att de känner på sig att han inte står på samma punkt rent politiskt som de gör.