torsdag 15 juli 2010

Svaret på din fråga, Tobias Brandel

om vad Ulrika Westerlund grundar sig på när hon säger att Feministiskt initiativ är ovanligt stora i HBT-kretsar, är att det faktiskt undersökts. I samband med valet 2006 frågade gaycommunityt Qruiser sina medlemmar vilket parti dom röstat på. Har för mig att det var över 4 procent av de svarande som röstat på Fi. (Bland lesbiska tjejer var procenten avsevärt större.) Så, om HBT-personer fått bestämma skulle Fi suttit i riksdagen.

Det kan bero på att Fi är det parti som har den mest seriösa HBT-politiken. Och det säger jag inte som reklam för partiet utan som ett rent konstaterande.

Fotnot: Här kan ni se undersökningen. Jag hade fel, Fi fick inte 4 utan 6 procent. SD redovisades inte enskilt men 'annat parti' fick 3 procent. Så ni som försöker få andra siffror från andra undersökningar med andra frågeställningar publicerade på min blogg, glöm det. Här handlade det om vad folk på Qruiser sade sig ha röstat på efter förra valet. Det är ju trots allt det, och var man lägger rösterna i nästa val, som räknas.

Inga kommentarer: