torsdag 22 juli 2010

Rädda tonårstjejerna

Här kommer förslag om hur andra partier kan bränna 100 000 kr.

Men det var egentligen inte det jag ville lyfta såhär på morgonkvisten utan Mårten Schultz lysande debattartikel om det galna i burkaförbud, på Brännpunkt idag. Apropå de fina män(niskorna) i Frankrike och Belgien som ju bara bryr sig om de stackars förtryckta burkaklädda kvinnornas väl och ve. Samtidigt som man inte verkar det minsta intresserade att ge sig på det patriarkala förtryck som ligger bakom burkaklädda kvinnors klädsel.

"Att förbjuda burka för att motverka förtryck av kvinnor är som att bekämpa kvinnomisshandel genom att tvinga slagna kvinnor att sminka över sina blåmärken. Tvingar man misshandlade kvinnor att dölja sina blåmärken så slipper omgivningen se resultaten av förtrycket. Det hjälper knappast offren."
Man kan ju för övrigt undra vad skillnaden är mellan burkaförbud och om en kvinna som besöker strikt muslimska länder straffas om hon klär sig i kortkort och höga klackar. Om vi har svårt med det senare borde vi kanske ha lika svårt med det förra? Det rör sig ju trots allt om att kvinnors val av klädsel inte accepteras eller respekteras av överheten. Det kanske är dags att rädda alla tonårstjejer på kalvben med kjolar som knappt täcker trosorna från patriarkatets uttryck också? Eller har dom valt modet helt och hållet själva? (Intressant då att varenda individ väljer EXAKT samma stil.) Kan vi vänta kortkortförbud härnäst? Nej, självklart inte. Kortkort är ju trevligt att se på, just den delen av könsstereotypa uttryck är ju rätt läcker.

Fotnot: Med anledning av att blogginlägg av detta slag har en tendens att dra till sig element som plötsligt blivit feminister, fast de sannerligen inte är det annars, kan jag påminna om att kommenterandet på denna blogg inte är någon mänsklig rättighet. Kommentarer som går ut på att man måste hjälpa förtryckta kvinnor, för fan din dumma feministhagga, publiceras till exempel inte.

Inga kommentarer: