onsdag 28 juli 2010

SD:s dubbelmoral stinker!

Om det vore olagligt att vara dubbelmoralist skulle Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna åka in på livstid. Deras hyckleri vet fan i mig inga gränser. Nu försöker man värva röster från HBT-personer med resonemang om att muslimers tro är ett hot mot HBT-personers rättigheter.

Det här är alltså partiet som när Pridefestivalen i Karlstad arrangerades försökte förbjuda den. Partiet som går till val på att stoppa värmlänningarnas prideparad.

– Vi tycker absolut inte om den här Pridefestivalen. Homosexualitet är ett avvikande beteende, som är emot min moral, säger fullmäktigeledamoten Erik Braunerhielm (SD).
Det här är partiet som i RFSL:s senaste undersökning visade sig vara mest HBT-fientliga bland alla som kandiderar till riksdagen. RFSL har ställt fem frågor till riksdagskandidaterna, fem frågor som är mycket relevanta och aktuella att driva för HBT-personer. Som frågan om tvångssterilisering av transpersoner som byter kön eller att man som icke biologisk mamma skall ses som mamma utan att behöva adoptera sitt barn. Det visade sig att de som mest sympatiserade med och ville driva dessa frågor, och som dessutom visade sig vara bäst på HBT-frågor i praktiken i riksdagen var Vänsterpartiet. Bäst av alla partier var Feministiskt initiativ. Sämst var de ynka fyra (!) personer som behagat svara av SD:s kandidater. 16 personer lät bli vilket gav den sämsta svarsfrekvensen. SD:s riksdagskandidater är alltså varken intresserade av dessa för HBT-personer viktiga frågor eller beredda att driva dem i riksdagen. (Näst sämst var KD följt av Moderaterna. De rödgröna och FI sopade helt enkelt banan med Alliansen och SD.)

Att dom då har mage att gå ut och påstå att dom bryr sig om HBT-personers väl och ve är faktiskt genomruttet. När allt SD är intresserade av är att svartmåla muslimer som riktigt farliga. Det största hotet mot homo- och bisexuella samt transpersoner i Sverige är inte muslimer, det är nog snarare politiker som inte är ett dugg intresserade av dessa personers rättigheter.

OBS: Påminner om kommentarsreglerna!

Uppdatering: Synpunkter från folk som inte läser kommentarsreglerna har redan börjat komma in. De publiceras så klart inte. Men det är till exempel intressant att SD:s fans anser att RFSL driver fel frågor för HBT-personer och att SD är de enda som verkligen vet vad som är bra för bögar, flator och transpersoner. Jo, eller hur? De vita heterosexuella männen i SD skall väl självklart ha tolkningsföreträde även på detta område.

2 kommentarer:

nyaflickrummet sa...

http://www.expressen.se/Nyheter/1.2079760/hoppar-av-sd-jamfor-dem-med-nazister

Det tycker de visst själva också ;)

Rabiatfeminism sa...

Ja se där! När inte ens dom själva tror på politiken...