måndag 8 februari 2010

With a little help from my readers

Niklas skriver, som alltid, bra om att "hata" sitt jobb eller att hata det, och om skillnaden och gränsen däremellan.

Själv klev jag av mitt senaste jobb av flera skäl, men ett tungt vägande sådant var att jag kände att jag låg farligt nära den där gränsen. Och det berodde ju inte bara på jobbet utan också på min privata situation med veckopendling och särboskap. Min käre vän rehabiliteringsexperten A nickade och gav mig rätt, när man passerat den där gränsen finns ofta ingen återvändo och det kan ta år att komma igen. Jag har ju, som arbetsmiljöansvarig och huvudskyddsombud, sett detta både i teorin och praktiken. Hos andra vill säga. Själv har jag alltid hittat strategier för att motverka utbrändhet, mycket för att jag i mina olika jobb haft stor egenkontroll över upplägg av arbetstider och arbetsuppgifter samt att det hos chefer och kollegor funnits en stor acceptans och förståelse för nyttan av återhämtning. Min erfarenhet och kunskap inom detta område innebar dock att jag kände igen varningssignalerna när de så stilla började ringa även hos mig. Och fattade beslutet att kliva av och välja nytt medan jag hade min kraft, styrka och arbetsglädje intakt.

I en kommentar på Niklas blogginlägg uppmanas han att skriva en bok, att välja några av sina blogginlägg för publicering. Och genast känner jag mig ungefär som Niklas när han står med kuvertet från Fortum i handen... Aaaarrrgggghhhh! Detta är ett projekt som jag sysslat med i flera år. Jag har börjat med att välja några inlägg men fastnat i att jag väljer för många. Då tänkte jag att jag börjar med att printa ALLA inlägg och väljer sedan HÅRT ut 10-15 av dem. Men då fastnade jag i det självklara att det blir svårt att välja om man inte bestämt sig för ett tema. Och då blir det ÄNNU svårare. Sen fastnar jag i att denna blogg ju är en fritidsblogg där jag skriver om sådant som ligger mig varmt om hjärtat och det bidrar också till att det blir svårt att välja bort... Jag skullle helt enkelt behöva en redaktör eller förläggare eller what ever som hjälpte mig välja!

Eller läsare! Detta är ju ändå en blogg. Och det var där idén till detta blogginlägg tog form. Läsarna, de fem-tio personer som troget följer denna blogg och de övriga kanske tio som läser då och då, kanske har något favoritinlägg. (Nåja, jag har ju ett genomsnittsläsande per dag som är lite högre men det är svårt att veta vilka som är återvändande...) Något som berört dem extra. Och om läsarna får välja kanske ett tema utkristalliserar sig.

Så, kära läsare av denna blogg. Om ni någon gång läst något här eller på min förra blogg som ni funnit extra läsvärt, som berört er, som engagerat er dela gärna med er av det! Det handlar ju ändå om nära fem års regelbundet bloggande. Något minnesvärt kanske jag har åstadkommit under dessa år? ;)

Svara i kommentarsfältet eller i mejl akjo38[snabel-a]yahoo.se.

2 kommentarer:

meta sa...

Men det är så mycket bra du har skrivit. Ju. Svårt att välja. Vad tror du om kanske tre teman med några texter av varje?

rabiatfeminism
barndom/minnen (+ Värmland?)
facket

Rabiatfeminism sa...

meta,
Jo, det är ju det som gör det svårt, den stora mängden inlägg... Men det kan finnas en idé där, med en kombination av det ibland omöjliga med att förena feminism och fackkamp... Kanske med lite återblickar till barndomen. Hmmm, tål att tänkas på!