tisdag 16 februari 2010

Omröstning Mongoliettavlor!

Jag skall göra två tavlor och hänga på väggen här hemma. Motiven är två av följande. Alla föreställer Mongoliet i försommarskrud. (Tavlorna kommer göras lika stora så ni kan bortse från vissa skillnader i höjd här.) Nu behöver jag hjälp att bestämma mig. Därför får ni gärna rösta genom att klicka i rutorna här intill. I kommentarsfältet kan man lämna kommentarer också, för dem som har en blogg och något på hjärtat. Det går bra att rösta på flera alternativ.

The boxes to tick is in the same order as the photos.
6 kommentarer:

Malinka sa...

Den näst sista påminner mig om fotot som min kompis H tog när hon åkte genom Mongoliet med Transsibiriska för 100 (=24) år sedan. Hon stod vid ett öppet fönster och fotade lite hästar och vidder och vad man nu kan se när man åker över stäppen.

När hon kom hem och framkallade bilderna fanns det på en av dem en glad mongolisk man som vinkade till tåget. Han står ganska nära och är mycket skarp. Men H hade inte sett honom vid fototillfället. Lite märkligt och en fantastisk bild.

Andra och sista bilden röstar jag på.

Rabiatfeminism sa...

Ja, jag tycker det är fantastiskt hur människor och djur överlever i detta landskap. Numera har dom ju motorcyklar och bilar men förr när dom fick gå, rida eller åka hästakärra. För det är ju inga korta avstånd. Dessutom saknas ju i princip vägar så bilarna kör rakt över steppen, enligt för oss svårförståeliga rutter men mongolerna vet precis var de kan köra.

Kul det här med vad folk gillar, just nu ligger rösterna rätt spridda här och på Facebook. :) På FB har jag för övrigt en fin bild på en man som går till vallokalen, över ett berg.

meta sa...

Alla bilderna är fina. Men jag röstade till slut på två bilder med något förutom berg och slätt; de ger något intressant att titta på utöver den storslagna vyn.

Bilder på bara berg och berg+ moln kan vara OK för meditation, å andra sidan. Så det beror ju på vad du vill ha bilderna till! :-)

Rabiatfeminism sa...

Meta,
Ja, alla bilderna ger oss olika minnen. Den första har jag lyckats fånga ett speciellt ljus (så gott det nu går) i som förmodligen skulle göra sig som förstoring. Den suddiga bilden med MC:n var makens favorit för den visar essensen i Mongoliet med motorburna herdar, hästar och gerar (tälten).

Sen ser jag att jag ovan i svaret till Malinka skrivit 'steppen', ett fel jag ofta gör som jag väl får skylla på angligiering. ;)

Sara sa...

Men hur svårt var det inte då? Jag vill gärna hjälpa till, men det var allt klurigt. Alla bilder är fina, men så måste man tänka vilka som är snygga tillsammans ocksä. Klurig uppgift!
Jag har lämnat ett par röster, men fick anstränga mig hårt för att inte rösta på alla :)

Rabiatfeminism sa...

Tack Sara,
Jo, det är svårt. Och jag lutar nog åt att välja fler och gruppera dem. En kostnadsfråga bara...

Sen återstår att komma på hur de skall ramas in...