onsdag 10 oktober 2012

Obehagligt av DN

Dagens Nyheters ledarsida vill att Sveriges Radio ser över Täppas Fogelbergs anställning. Fogelberg har nämligen uttalat sig ironiskt kring Lars Vilks, och sagt att han inte vill betala för Vilks personskydd. För DN är detta ett politiskt uttalande som inte står i överensstämmelse med public services grundläggande principer. Därför bör Fogelberg omplaceras från Ring P1.

Nu är ledarartikeln inte undertecknad men jag kan nästan gissa mig till skribenten. Rätt obehagligt att ropa på arbetsrättsliga åtgärder mot en person för att denna inte håller med ledarskribenten. Det måste ju ändå vara en fråga som bör resas av Fogelbergs uppdragsgivare/arbetsgivare. (Sen är ju faktiskt hans uppgift att käfta emot i programmet i fråga.)

Och nej, jag vill inte heller betala för skyddet av Lars Vilks. Däremot är det svårt att veta var gränsen går för  när staten ska rycka in och skydda folk från sig själva, vilket det ju egentligen är frågan om här. Den mediekåte Vilks har ju i över 20 års tid sökt uppmärksamhet och lever och andas på detta. (Vilket blev tydligt i Uppdrag Granskning.) Om vi nu inte vill betala för några stesolid och ett par timmar på psykakuten för Anna Odells engångsprojekt så kanske vi nått en gräns även för Lars Vilks?

Inga kommentarer: