tisdag 13 december 2011

Nya slussen och tondöva stadshuspolitiker

Så var nya Slussen klubbat då. Med tre rösters marginal i fullmäktige. Att det var så jämnt mellan blocken och alltså ett ganska stort motstånd mot förslaget berör inte Alliansen i Stadshuset. Nu är det nämligen viktigare att Sten Nordin (M), Regina Kevius (M) och Per Ankersjö (C) får sin vilja igenom och framstår som beslutsföra än att det blir en bra lösning för medborgarna. Därför kan vi också vänta oss år av överklaganden och eventuella stopp i planerna där förslaget kan förkastas helt eller i detalj.

I stället för att hitta en blocköverskridande lösning eller fråga Stockholms invånare. Idag får Per Ankersjö, miljöborgarråd, en fråga i SvD om varför inte medborgarna fått rösta om Slussen. Han svarar att det skulle ha skett för 20 år sen i så fall, nu är det för sent.

Ja, med Alliansen är det ju ofta bråttom. Experter och medborgare är mest till besvär med sina felaktiga åsikter. En annan läsare frågar om man kommer kunna cykla från Gamla Stan till Götgatsbacken i framtiden och får ett undanglidande svar att som helhet kommer det bli bättre för cyklisterna. Jag antar att svaret på hennes fråga är nej.

På ritningarna ser Katarinahissen ut att vara högre än de nya husen vid Stadsgårdskajen. Men Gondolen ligger 33 meter över Saltsjön och de nya husen skall tydligen vara 34 meter höga. Så i framtiden får man dricka sin gin&tonic med utsikt över hustak.

- Dom tror väl att KF fortfarande driver Gondolen, sa en av mina arbetskompisar häromdagen. Och nu skall dom bygga för hela KF:s hus också.

Som om där fanns en tanke.

Inga kommentarer: