onsdag 28 december 2011

DN:s favoritminister

DN låter sin favoritminister Anders Borg oemotsagd berätta om alla sina storstilade planer. Bland annat vill han förhindra att invandrade kvinnor tar ut så lång föräldraledighet. Det är ett särskilt problem att invandrade kvinnor är hemma med barnen. Att även svenska kvinnor är det till nära 80 procent är tydligen inte lika illa.

Annars finns det ju ett väldigt enkelt sätt att lösa detta på, ta bort männens rätt att skriva över sina dagar på kvinnan. Men DN frågar inte Anders Borg hur han tänkt genomföra sina idéer. Genom att i strid med diskrimineringslagen förbjuda män som har barn med kvinnor av utländsk härkomst att skriva över sina dagar på sina fruar? (Frågan är iofs om det ska ses som ett missgynnande att man inte får ge bort möjligheten att vara hemma med sina barn.)

Men såna små praktikaliteter bryr sig inte DN om. Det handlar ju om att ge Moderatministern ännu en möjlighet att berätta om sin förträffliga politik, genomförbar eller inte. Som en fortsättning på Ulrika Bys adjektivladdade hjälteporträtt à la Nordkorea.

"Men hur är han då, som person? Frågar man runt i hans omgivning beskrivs han som en person som fortfarande sticker ut, inte bara på grund av sin övermänskliga arbetskapacitet och exceptionella förmåga till analys – utan också för sitt humör, sin envishet och sin humor."

DN har gjort inredningsreportage av politiken, liksom politiken blivit till en Idoltävling.

Inga kommentarer: