måndag 20 december 2010

Lars Ohly - högerns skräck

Vad vore det värsta som kunde hända för Alliansen i nästa val? Förmodligen att (S) börjar ta igen sina förlorade väljare. Att dom kryper tillbaka upp över 30-procentsstrecket samtidigt som KD ligger kvar på 2,9 procent och Centern rasar ner under fyra procent. Hu vad läskigt, det måste stoppas!

Då får ju inte Lars Ohly komma här och säga som det är. Att (S) förmodligen har fler röster att hämta till vänster om Mona Sahlin än till höger om henne. Millimeter till höger står ju Fredrik Reinfeldt och om (S) bara lägger sig tillräckligt nära honom så finns ju ingen som helst anledning att lägga sin röst på (S) i stället för på (M). Då lägger missnöjda sossar i stället sina röster på SD och för en Allianssupporter på ledarplats är det förmodligen bättre med tio procent öppna rasister i riksdagen än att Alliansen skulle förlora regeringsmakten.

Så låt oss fortsätta att förlöjliga Lars Ohly och de väljare som ligger längre till vänster än Mona och Fredrik. Alltid skrämmer vi väl någon populistisk sosse att inte våga uttala orden rättvisa och jämlikhet före orden tillväxt och jobbskatteavdrag.

Inga kommentarer: