fredag 17 december 2010

Glidningar

- Känner du att ni judar har något ansvar för att det finns israeliska soldater som terroriserar palestinier på ockuperad mark?
Sa inte Lennart Persson, nyhetsankare i Aktuellt.

För då hade han, inte helt ologiskt, blivit anklagad för antisemitism. Vad man nu skall anklaga Persson och SVT för, när det var muslimerna, inte de personer som eventuellt finns bakom, som skulle känna ansvar för en enskild självmordsbombares dåd, kan man ju fundera över.

Glidningarna mot ren rasism går som på bananskal i våra medier just nu. Med Expressens Ulf Nilson som sjukt exempel i en krönika där han oroar sig för att svenskarna håller på att avskaffa pursvenskheten. Expressen tyckte att det var lämpligt att publicera rasbiologism och tänker inte be om ursäkt.

Kom nu ihåg vilken tidning, och tidningsledning, det var som först bröt denna gräns. (Ivrigt påhejade av de 'politiskt inkorrekta'.)

2 kommentarer:

meta sa...

Varje gång jag läser "svenskhet" kommer Euskefeurats "Storswänsken" i huvudet. Lär vara inspelad på Storswänska föreningens årsmöte i församlingshemmets herrtoalett (1 plats) enligt upphovsmännen. Från 80/90-tal, så vissa tidstypiska markörer finns där (Miro Zalar t.ex.) men oj vad den är bra. Lyssna till slutet! http://www.youtube.com/watch?v=-LRx9SZL91M

Rabiatfeminism sa...

Lysande!!!!