torsdag 19 maj 2011

Härdsmälta hos Moderaterna

Kommer ni ihåg Hanif Bali? Den Moderate riksdagsmannen som skvallertwittrade från ett utskottsmöte om att Ylva Johansson (S) pratat med en Sverigedemokrat. Nu har Hanif åter igen sluntit på tangenterna. Han har fått tag i ett gammalt flygblad från Fi där kvinnors lägre pensioner behandlas. (I vilket sammanhang flygbladet delats ut eller vem som skrivit det framgår inte.) Pensioner som är lägre för att kvinnor historiskt sett tjänat mindre och jobbat mindre än män. Detta tror inte unge Hanif på, han anser att det är något Fi konstruerat utifrån vilda fantasier om en ojämställdhet som inte finns. Därför har Hanif gjort en liten jämförelse där han bytt ut ordet man mot muslim och ordet kvinna mot svensk. Hur han kan jämföra en i Sverige underordnad grupp som muslimer med den, relativt sett, mer överordnade gruppen män beats me. Hanif kommer i alla fall fram till att krav på ekonomisk rättvisa är lika med rasism och att Fi bara är som SD.

Veronica Svärd, medlem i Fi, reagerade blixtsnabbt på dumheterna och citerar bland annat ett flygblad från Moderaterna där dom i princip kopierat ett flygblad från SD.

Själv letade jag reda på Moderaterna handlingsprogram. Och tänk, dom skriver också om sådant som Hanif bara anser är "samma retorik, samma konstruerade motsättningar" där "Socialisterna /.../ bara hittat olika grupper att sätta mot varandra".

Under rubriken "Frihet och jämställdhet" skriver Moderaterna

"betraktas kvinnor inte främst utifrån de personer de är, utan snarare utifrån de föreställningar som finns om kön. Arbetsmarknaden, sjukvården och det egna hemmet är exempel på områden där jämställdheten kan bli bättre. Det är både en politisk och medmänsklig uppgift att förändra detta."

Och tar sedan upp frågan om lika lön för lika arbete. Den som Hanif hånar i sitt blogginlägg genom att jämföra kvinnor med svenskar och därigenom vilja visa att krav på högre lön/pension är rasistiskt.

"Sverige har alltför länge hört till de sämsta länderna i EU när det gäller kvinnors löneutveckling. Kvinnor tenderar att tjäna sämre än män och är överrepresenterade bland låginkomsttagare. Undersökningar visar att en del av löneskillnaden inte kan förklaras med naturliga faktorer som utbildning, yrkesval och position."

I Hanifs översättning skulle detta stycke bli

"Sverige har alltför länge hört till de sämsta länderna i EU när det gäller svenskars löneutveckling. Svenskar tenderar att tjäna sämre än muslimer och är överrepresenterade bland låginkomsttagare. Undersökningar visar att en del av löneskillnaden inte kan förklaras med naturliga faktorer som utbildning, yrkesval och position."

I rest my case.

4 kommentarer:

Malinka sa...

Han har hittat flygbladet bland vårt kampanjmaterial, framgår det här.

Ulla Wennberg sa...

jag delade detta på Facebook!

Rabiatfeminism sa...

Malin,
Ja oj vad han måste ha letat. Och hur någon kan bli upprörd över det temat är outgrundligt och säger väldigt mycket om honom som person.

Ulla,
Kul! :)

Mattias Irving sa...

Fantastiskt att han dessutom försöker sig på att kalla fakta för retorik genom sitt förvirrade tilltag.

Andra fakta som inte heller låter så bra om man byter ut vissa ord:

Alkohol är farligt. -> Yttrandefrihet är farligt.

Afrikas rovdjur äter bytesdjur. -> Judiska bosättare äter kristna.

Behövs det fler exempel för att visa hur fullständigt inkompetent Hanif måste vara? Tröttsamma klåpare! Usch, nu blir jag så trött...