tisdag 17 maj 2011

Dsk, dsk, dsk*

Läser om IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn, i Frankrike kallad DSK. Han anklagas för att ha stängt in en städerska på sitt hotellrum, tagit henne på brösten, försökt slita av hennes trosor, stoppat in sin penis i hennes mun vid två tillfällen och anses inte ha utfört dessa handlingar utan våld. (Här kan man läsa på vilka punkter han häktats.)

Vilken soppa! Runt om på nätet är konspirationsteorierna i full gång. Det är säkert Sarkozy som ligger bakom komplotten mot stackars liderlige DSK. På TV 4 igår konstaterade Elisabeth Freirot att nu kan Sarkozy sitta kvar fem år till. Euron dyker och Grekland oroar sig.

På en antifeministisk blogg läser jag att DSK bara är en enskild man som eventuellt gjort en enskild dumhet och att kvinnor våldför sig sexuellt på män i samma utsträckning som tvärtom. Lite konstigt är det nog då att man aldrig får läsa om dessa mäktiga kvinnor som tvingar sig till oralsex från manliga hotellpickolos. (Jo, jag är säker på att det skulle komma ut om Angela Merkel eller Hillary Clinton gjort något sådant.) Eller om de mäktiga kvinnor som bara genom sina sexuella maktutövanden får börsen att falla och hela länder att darra. Eller de mäktiga kvinnor på vars axlar ett helt parti vilar, partier som faller samman i en liten hög av damm om kvinnan i toppen faller.

Dem vill jag läsa om! Men så länge får vi nöja oss med ännu en man som inte haft sex med den där kvinnan. Om det är för att GSK är man eller om det är för att han är mäktig eller om det är för att han är korkad och om dessa tre hänger ihop låter jag vara osagt.

Nu får väl rättvisan, även om jag är lite skeptisk till amerikanernas syn på just rättvisa, ha sin gång och det torde väl inte vara så svårt med tanke på att den påstådda brottsplatsen finns där och kvinnan fördes direkt till sjukhus, den anklagade greps och alla hans rörelser lär finnas registrerade i datorer, inkl hans egen mobiltelefon lämpligt kvarlämnad på ovanstående brottsplats.

* dsk är hur jag, som väldigt förkyld, just nu uttalar det brittiska ordet tsk (ung. tsss på svenska).

Inga kommentarer: