måndag 3 januari 2011

Lägg dig inte i våra liv, Claeson!

Sluta projicera dina våta hemmafrudrömmar på oss andra, Elise Claeson! I Sverige är deltidsarbetslösheten hos kvinnor hög. Det vill säga, det finns massor av kvinnor som vill jobba mer men inte får eftersom deras arbetsgivare tycker det är mest praktiskt att dom är just deltidsarbetande. Det finns dessutom massor av kvinnor som inte får jobba alls och som inget annat önskar.

Att anklaga Fredrik Reinfeldt för att han försöker motverka detta är ett slag i luften. För det gör han inte. Om han och Alliansen varit intresserade av att kvinnor skall jobba heltid hade dom inte kastat förslaget om lag om heltid i soptunnan när dom tillträdde utan snarare försökt utveckla det.


4 kommentarer:

Hogrelius sa...

Kolla gärna mitt svar till Elise på sidan:
http://hogrelius.blogspot.com

Rabiatfeminism sa...

Ja, eller så tvingar man den som tjänar mer att avsätta pengar i en privat pensionsförsäkring till den som stannar hemma.

Skulle vara intressant att veta hur många av de deltidsarbetande kvinnorna som

1. Vill jobba mer.
2. Skulle vilja jobba mer om maken tog ett större ansvar för hem och barn.

meta sa...

Jag undrar bara vad de vill göra om män vill deltidsarbeta mer för att kunna ta hand om barn och hem. Ska de få specialbonusar av staten i stället? Som "pappa"-bonusen.

Rabiatfeminism sa...

Nu verkar ju inte pappor så sugna på det där med deltidsarbete... Frågan är hur Elise C tänkt locka dem. Eller förresten, det har hon ju inte tänkt alls, män skall ju vara jägarna i familjen.