måndag 3 januari 2011

Hejdå 2010

- Vad gjorde vi under 2010?
Frågar jag Lille mannen. Inte mycket, blir svaret. Hmmm... Året började med att jag sökte jobb i Jönköping. Och inte kom på en enda intervju. Man kan alltid fråga sig varför. Själv misstänker jag att mitt CV luktar höga lönekrav. Och sådant har ju smålänningarna svårt för. Jo, faktiskt.

I april fick jag jobb. Ett jobb som väl kan sägas passa mitt CV som hand i handske, även om jag fick gå ner i lön vid bytet från privat- till statsanställd. Och så bytte jag fack, vilket var stort efter sammanlagt 15 år i det jag lämnat. Jag blev genast invald i klubbstyrelsen och rivstartade med löneförhandling. Så oväntat. Not.

I februari åkte vi till mamma i Thailand för att fira hennes 70-årsdag. Levde lata dagar i fin bungalow på favoritstranden, åt godaste ankan på lunchhak inne i Rayong och ännu godare fisk på hemligt ställe utanför Ban Phe. Samt firade 70-åringen med en fest som nog slog det mesta.

Sommaren spenderades i Stockholm och på Torpet. En av våra sista torphelger kröntes med Frans ankomst. Världens finaste lille Frans, mosters favorit. Och moster insåg att det fanns ett helt okänt konsumtionsutrymme där, i presentköpande till gullefjunet.

Hösten blev arbetssam och vi bytte ansvarig minister. I medierna framstod min arbetsplats som om vi mest satt och rullade tummarna. När vi i själva verket jobbar häcken av oss. Så när julen äntligen kom var ledigheten verkligen välförtjänt.

Jag hann med både fotokurs och keramikkurs. En bedrift!

Nu har vi kommit en bit in på 2011. Ett år då vad som helst kan hända. Eller ingenting.

- Vad kommer hända under 2011 då?
Frågar jag lille mannen.

- USA:s ekonomi kraschar och Robert Mugabe dör. Anders Borg blir tårtad när han skall lämna budgetpropen. Jan Björklund drabbas av afasi och Jimmie Åkesson konverterar till Islam.
- Mer privat då?

-Nä det är för otäckt att förutspå!

2 kommentarer:

nyaflickrummet sa...

Islamteorin tror jag på, så mycket intresse som Jimmy visat för den religionen...

Rabiatfeminism sa...

Ja, vem vet. Tycker Lille mannens profetior låter lite mer som önsketänkande men... ;)