fredag 21 januari 2011

Gubbar spekulerar

KG Bergström tycker det är skrattretande att sossar kan tycka att Veronica Palm vore en bra efterträdare till Mona Sahlin. Hon har inte en chans mot Den Store Ledaren, det lilla våpet. För en majoritet av väljarna är tydligen lika patriarkalt gubbiga som Bergström.

Svenska Dagbladet slår upp stort att migrationsminister Billström (M) och utrikesminister Bildt (M) suttit i Bagdad och fällt rasistiska uttalanden om irakier som varande hedersmördare. Nå, så sa dom kanske inte, men enligt Wikileaks så skall ministrarna ha påstått att Sverige inte kan ta emot för många irakier p g a den hedersproblematik som debatteras i Sverige.
"Bildt och Billström nämnde också flera mycket uppmärksammade hedersrelaterade mord som utlöst fler krav från svenska folket på hårdare invandringspolitik."
Jag antar att dom menar att åtminstone allmänheten (läs: Alliansens väljare) är rasister. På annat sätt är det svårt att tolka uttalandet. Varför skulle en enskild irakier/invandrad vara mer benägen att mörda sin dotter än någon annan man? För att det finns invandrade män som gjort det tidigare? Då kan vi ju börja med att utvisa alla män.

Om det sedan är någon nyhet att migrationsministern helst skickar hem asylsökande igen vet jag inte, det ingår väl i hans uppdrag.

NB: Kommentatorer som tycker att det är belagt att vissa nationaliteter, men inte vissa kön, är mer mordiska än andra får självklart inte komma till tals här. Ni har ju Flashback och andra bloggar att rulla er på.
Det kan också vara på sin plats att påminna om att ovänligt tilltal inte leder till publicering.

1 kommentar:

kritisk sa...

Ja, verkligen.. Det ska helst vara en landsFADER. K-G är klart tröttsam i sin gubbighet. Är det ingen gubbe, så är personen inte tillräckligt "kompetent" eller "statsmannamässig" osv.

Dessutom är ju Veronica Palm populär.

Skrev själv också:
http://kritiskkultur.wordpress.com/2011/01/21/k-g-bergstrom-fel-om-opinionen/