söndag 9 januari 2011

Sarah Palins "dödslista"

Denna "dödslista" publicerade den republikanska politikern Sarah Palin på sin Facebooksida. Med kikarsiktet inställt på demokrater i representanthuset som haft mage att rösta för president Obamas förslag om sjukförsäkring 2008. Nu skulle dom bort. Palin anger på sin lista deras namn och hemort och skriver att några ändå kommer att sluta efter denna mandatperiod så det är bara "17 more to go".

Igår gjorde någon slag i saken och sköt en av Palins måltavlor genom huvudet. Gabrielle Giffords överlevde attacken men det gjorde inte sex andra där ibland en nioårig elevrådsledamot, en präst, en domare och Giffords kommunikationsansvariga. Sex personer är döda men de republikaner som använt vapenmetaforer i sin kampanj mot Gifford tar inget ansvar för vad som hänt. "Han hör inte till vår kampanj, det är en rubbad individ" är svaret. Från ett parti som verkar bestå av väldigt rubbade individer.

(Uppdatering: Liksom många av dem som kommenterar på denna blogg. Skillnaden är dock att jag inte publicerar personer som anser det fullkomligt naturligt att använda kikarsikte mot sina politiska motståndare. Jag har dock uppdaterat rubriken att stämma bättre med innehållet i mitt blogginlägg.)

7 kommentarer:

Fredrik sa...

Det är skönt att inte behöva ta ansvar, att alltid skylla ifrån sig. Lite som då våra svenska alliansdårar skyller allt, även månförmörkelsen, på sossarna.

Jag är så less att jag slutade spontankräkas då Bildt blev statsminister. Nu är det rent vansinne.

Rabiatfeminism sa...

Ja, som när SD för ovanlighetens skull röstar med S, V och MP och statsminister Reinfeldt står i TV och ryar om att det är S, V och MP som röstar med SD. När det i själva verket är han som gör det i 99 procent av fallen, regerar med stöd av rasister.

kaffepulver sa...

Jag blir bedrövad och fundersam över att du verkar få så konstiga kommentarer (som du inte publicerar - rätt tänkt). Sitter det folk hemma i stugorna och googlar "rabiat + feminist" och hoppas hitta något? Eller var kommer de ifrån?

Jag har endast i några fall plockat bort knäppa kommentarer, en gång från en islamofob, det luktade mycket SD om det inlägget. I efterhand har hörde jag att de är så de jobbar - sitter och trålar internet med vissa givna sökord som bete. Kanske råkar du ut för samma sak?

Rabiatfeminism sa...

Kaffepulver,
Nej, dom kommer från Svenska Dagbladets sajt. Eftersom jag länkar från dem poppar min blogg upp på blogglistan under artikeln jag länkat till.

Jag publicerar av princip inte personer som inte håller en trevlig ton. De flesta av dessa kommentatorer kan inte skriva ett inlägg utan att hänvisa till att jag är feminister, att jag är vänster, att jag är dum i huvudet. Och att man vet hur alla dumma vänsterfeminister är. Då spelar det ingen roll hur relevanta deras inlägg är.

Det här är en uppfostrande blogg och om deras föräldrar inte klarat av det jobbet så blir dom inte publicerade. ;)

kaffepulver sa...

Jaha, Svenska Dagbladets läsare. Det förklarar saken. Tycker att svenskan har en bra ton, att de ofta lyckas förhålla sig något mer sakliga än t ex DN. Däremot har jag studsat över kommentarerna (de få gånger jag orkar läsa - man blir ju ganska trött). Å andra sidan är inte DNs kommentatorsfält heller särskilt lustiga. Naturligtvis finns det gott om vettiga läsare till båda dessa tidningar. Synd bara att de så sällan syns på sajterna. Men som sagt, läser mycket sällan inläggen. Jag blir bara deprimerad och tappar tro på mänskligheten.

Rabiatfeminism sa...

Håller med. Det är anonymiteten som gör att folk kan skriva vad fan som helst...

Anna sa...

Jag tycker nog att vi här kan tala om ”lika goda kålsupare”. Retoriken har från demokraternas sida varit lika hård. De hade inte hårkors på sina kartor, men väl bullseye.
Du minns väl häcklandet av Bush? Och då talar jag inte om kritik, utan hat och förlöjliganden. Det gjordes ju till och med en film om hur Bush mördades.
Mördaren i Tucson tycks vara en mentalt instabil våldsbenägen individ som förläst sig på Marx och Hitler. Han hade ju tydligen ett horn i sidan till Gabrielle Giffords.