måndag 7 februari 2011

Surprise! Jag knullade dig lite.

Sex by surprise. Det är en brittisk advokats beskrivning av när en man kör in sitt könsorgan i en kvinna utan att hon givit sitt samtycke till det specifika inträngandet. Att den svenska åklagaren inte delar advokatens syn på detta överraskningsmoment utan anser att det borde prövas av rättssystemet gör att Sverige förlöjligas i utländsk media. Om detta skriver Svenska Dagbladet att medieforskare påstår att Sveriges anseende kan vara naggat i kanten för evigt.

Nå. Jag kan leva med ett dåligt anseende, om de goda är män som anser det helt OK att stoppa in den när helst dom önskar, utan uttryckligt samtycke. Jag tycker t o m att det är rätt schysst att förknippas med en sådan syn på individers (även kvinnors) sexualitet.

Om några borde skämmas så är det Michael Moore och John Pilger vilkas anseende i mina ögon för evigt är förstört. Om dom gör all sin research lika dåligt eller om det bara visar vilken unken kvinnosyn dom har skall jag låta vara osagt. Det är lika illa vilket som.

Fotnot: För att publiceras här gäller att man följer publiceringsreglerna. Sen kan det vara ett tips att hålla sig till fakta. Där ingår en korrekt beskrivning av vad Assange anklagas för och i övrigt korrekta fakta i målet. Som att det handlar om att åklagaren utfärdat en arresteringsorder eftersom Assange inte frivilligt infunnit sig för förhör här. Om han utlämnas kan det bli frågan om häktningsförhandlingar och eventuellt åtal. Anklagelserna går i korthet ut på att Assange har haft sex med två kvinnor på ett sätt som inte varit in enlighet med vad han och kvinnorna varit överens om. I ena fallet anklagas han för att med flit haft sönder en kondom. I andra fallet att ha haft sex med en av kvinnorna när hon sovit, utan att hon varit med på det.

2 kommentarer:

meta sa...

En otäck tanke gnager; att det där med "surprise" bara gäller åt ena hållet, så att säga. Att det bara är kvinnor som kan bli (glatt) överraskade av män.

Men så kan det ju inte vara. Eller?

Rabiatfeminism sa...

Kan komma på ett antal sätt att överraska även en man. Men just överraskning genom penetration är nog förbehållet män.