måndag 21 februari 2011

En riktig partiledare

Även Dagens Arena har uppmärksammat redigeringsskojet på DN angående ny partiledare i Socialdemokraterna. De kritiska kommentarerna har börjat strömma in. Lena Sommestad anses t ex sakna karisma, enligt en manlig krönikör och en kommentatör. Jo, för männen som föreslagits har ju just karisma som främsta personlighetsdrag. Men det är kanske skillnad på en man utan karisma och en dito kvinna? Och någon konstaterar att det skall vara varannan herrarnas. Eftersom (S) nu haft en kvinnlig partiordförande skall det så klart vara en man nu. I jämställdhetens namn. Eller så kan man se det som att de haft manliga ordföranden i hundra år och nu borde ha en kvinnlig i hundra år.

Om nu (S) finns kvar så länge. För det känns ärligt talat inte som att partiet är med tiden utan har stannat i det förra århundradet. Om det här är det enda man har att välja mellan.

2 kommentarer:

Malinka sa...

"Eller så kan man se det som att de haft manliga ordföranden i hundra år och nu borde ha en kvinnlig i hundra år."

Haha, touché!

Men allvarligt, de har ju provat att ha en kvinna som partiledare och det funkade ju inte!

(Jag blåste något topplock när jag såg den fantastiska bildkompositionen i DN och höll en tio minuter lång och arg föreläsning för maken. Han försökte säga att han höll med mig, men jag fortsatte skälla ändå.)

Rabiatfeminism sa...

Haha, ja den redigeraren hade nog en field day på jobbet! :)