lördag 19 februari 2011

(S) framtidshopp

Socialdemokraterna försökte med en kvinna som partiledare. Hon blev hårt ansatt både inifrån och utifrån. Fokus kom att hamna mer på hennes person än på vad partiet vill. Nu skall ordningen återställas. Med någon av ovanstående fyrklöver kommer alla veta PRECIS vad (S) vill och står för och dessutom kommer alla bli rysligt lockade att rösta på (S) igen. Identifikationen med partiledaren kommer bli hög. Den svenska väljaren är ju en medelålders vit man i slips, glasögon och med högt hårfäste.

Personligen tycker jag att denna bild från Dagens Nyheter på ett mycket tydligt sätt beskriver Socialdemokraternas kris och får en att inse att Mijailo Mijailović förmodligen tog död på (S) chanser på NK den där septemberdagen 2003. För en mycket lång tid framöver. Det är nu februari 2011 och det enda (S) kan hosta upp är fyra gubbar som ser ut som varandras kloner och som heter namn där endera vädersträck eller natur ingår, där enda skillnaden är att en av dem har lite mer hår kvar än de andra. Vilken politik de företräder är för mig, som ändå får anses insatt i politik, svårbedömt. Två av herrarna, Östros och Österberg, står dessutom bakom det minst sagt dåliga valresultatet 2010. Till skillnad mot kvinnan i sällskapet slapp dom dock ställas till ansvar för detta, vilket vi kan läsa från pressansvariga som också var med men nu har bytt jobb. Kanske fler skulle funderat över ett karriärbyte?

2 kommentarer:

meta sa...

Bilden illustrerar återigen minst fyra skäl att inte rösta på S nästa gång heller.

Rabiatfeminism sa...

Nej, och det är så klart därför DN gör denna lilla illustration på redaktionell plats. Eller så kan man se det som ren konsumentupplysning. ;)