fredag 18 februari 2011

#prataomdet

När jag läser om Julian Assange kommer ett begrepp för mig, som vi ofta använde i rådgivning till vilsna medlemmar när jag jobbade på facket. Beordrad i förväg eller godkänd i efterhand. Där gällde det övertidsersättning. Sådan utges om övertiden är beordrad eller om arbetsgivaren i efterhand godkänner att du jobbar över. Många missar detta, jobbar massa timmar över och får inte ett öre. Det är då dom ringer facket och får veta att övertiden skall vara beordrad i förväg eller godkänd i efterhand för att man skall kunna kräva ersättning. Det är ju arbetsgivaren som leder och fördelar arbetet.

När det gäller de anklagelser som en av kvinnorna i Assangefallet riktar mot honom så blir detta tydligt. Jag vet inte hur många gånger jag varit med om just det som kvinnan beskriver, att en manlig partner trängt in i mig medan jag sovit. Som om min kropps håligheter blivit hans egendom för att han tidigare fått tillgång dit. I dessa fall har jag så att säga godkänt det i efterhand. Även om jag ibland varit så trött att jag sett i kors och egentligen skulle upp tidigt till jobbet. Även om jag kanske skulle sagt nej om han i stället väckt mig och frågat. Eller väckt mig och visat vad han var sugen på.

Tänk om det en dag kunde bli lika självklart att det var båda parter som leder och fördelar sexakten, inte den ena medan den andra sover.

Fotnot: Publiceringspolicyn här gäller även om du aldrig varit här förr och inte orkat/klarat av att läsa den.

2 kommentarer:

Someone sa...

För det händer ju aldrig att kvinnor har sex med sin sovande partner, aldrig.

Rabiatfeminism sa...

Alltså den där kommentaren var jag bara tvungen att publicera trots att du bryter mot ett flertal av kommantersrglerna (1 och 5). Bara för att visa vilka idiotiska kommenterar jag får på mina blogginlägg.

Du är välkommen att berätta exakt VAR jag påstått att det bara är män som har sex med sovande partners. Men det kan du ju inte. Liksom du verkar ha svårt att läsa. Om du klarat detta hade du sett att jag är helt könsneutral i min slutsats.

Att jag pratar om män i artikeln när jag berättar om mina egna erfarenheter handlar om det lilla enkla faktumet att majoriteten av mina sexpartners varit män. Det har dessutom aldrig hänt mig att en kvinna trängt in i mig när jag sover.