onsdag 14 november 2012

Sverigedemokraternas nolltolerans

Nolltolerans mot rasistiska uttalanden gäller numera inom Sverigedemokraterna. Frågan är om det gäller även för sådant som deras riksdagsmän och högsta partiföreträdare gjorde före valet 2010. Då bör Erik Almqvist och Kent Ekeroth ligga risigt till. Men något säger mig att deras rasistiska, sexistiska och våldsamma uppträdande inte gäller som rasism och sexism enligt Jimmie Åkessons måttstock. Frågan är också om det blir något drev av detta. Föreställ er en politiker i vilket annat parti som helst som först skulle uttrycka sig som Erik Almqvist sedan blåljuga, ja till och med förvanska det hela att passa hans lögner. Expressens drevbuss skulle parkera i veckor utanför högkvarteret om nu inte vederbörande skulle åka ut innan trycksvärtan hunnit torka i Expressens pappersupplaga. Sen påstår SD:s anhängare att medierna går hårdare åt SD. 

Upp till bevis nu, Jimmie Åkesson. Hur är det med nolltoleransen? Kommer tio procent av väljarna hålla med om att det här är ett acceptabelt beteende av en riksdagsman? 


(Sen kan man ju tycka att Almqvist är mer än lovligt dum som inte fattar att Expressen har mer på fötter med de oerhört riktade frågor dom ställer. Men han kunde väl inte tro att Kent Ekeroths film skulle hamna i Expressens händer.)"Du har inte sagt saker som "blatte-älskare" eller "babbe?"- Nej, nej. Självklart skulle jag inte säga det, framför allt inte... dels för att jag inte är en sån människa som säger såna saker och tänker inte på det sättet, säger Erik Almqvist.

"Erik Almqvist tar några snabba steg fram och ger mannen en sista rasistisk gliring:"Blatte-lover!" (Blatte-älskare, reds anm), säger Erik Almqvist.Erik Almqvist vänder sig därefter skrattande mot de två andra SD-politikerna och säger:"Det är så roligt att göra så där bara för att jävlas."Alla tre skrattar. Erik Almqvist fortsätter:"Håll med om att det är så jävla kul att säga såna saker bara för att jävlas. Det är inte så att man bryr sig egentligen."
På Facebook skriver Christian Westling (SD) som var  med vid bråket:
"Paniken är total bland media efter 11,2% igår. Nu gräver man upp gammalt trams och lägger till uppenbara lögner. Patetiskt är bara förnamnet... Men då jag var med vid händelsen så kan jag förtydliga att något sådant inte har skett. Men människor kapabla att läsa och hantera en dator inser nog det själva."
Och får genast svar från sina kompisar att han borde anmäla Expressen för förtal, och att Expressens reporter bara är en "lärling" som inte borde få intervjua "folkvalda".  

Häpp.

Uppdatering: Efter att Erik Almqvist idag avgått från alla partiuppdrag och nu även överväger att lämna riksdagsplatsen så kan vi väl konstatera att utrensningen nått partitoppen. Misstänker att partiet nu avvaktar hur drevet kommer gå innan man ev vidtar åtgärder mot mannen som höll i kameran, och som helt uppenbart också känt till sanningen trots att han ljugit om denna. Almqvist själv kommenterar i Svenska Dagbladet att det faktum att han använder rasistiska och sexistiska omdömen mot okända människor på stan kan "tolkas som rastistiskt" men att han "hade inga sådana åsikter".

Inga kommentarer: