fredag 18 januari 2013

Bryr sig väljarna?

"Jag önskar mig en lista över de politiker i staden och i landstinget som röstat ja till dessa utförsäljningar av gemensam egendom. Eftersom de inte har handlat trolöst måste det rimligen handla om okunnighet och naivitet. Med en sådan lista kan vi bättre veta hur vi ska rösta i nästa val."
Skriver en kommentator på DN:s hemsida idag. Det är ganska enkelt. Låt bli att stoppa ner en lapp som det står Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet eller Kristdemokraterna på i kuvertet vid nästa val. Rösta i stället på t ex Vänsterpartiet eller Miljöpartiet som gjorde vad dom kunde för att stoppa galenskaperna kring Serafen i landstingsfullmäktige. (På länken kan man se hur Filippa Reinfeldts närmaste man i landstinget försvarar försäljningen av Serafen, innan den ägde rum.)

Tyvärr tror jag inte att väljarna bryr sig tillräckligt mycket om en fråga som denna. RUT-avdrag och jobbskatteavdrag är viktigare för det märks i den egna plånboken. Hur det märks i den gemensamma plånboken när någon mer eller mindre försnillar ens tillgångar, det är för komplicerat att greppa för den enskilde väljaren. Eller så håller man helt enkelt med om att det var ett bra drag av Alliansen i landstinget och Stadshuset.

Att det f ö handlar om ren dumhet har ju chefsåklagare Johansson redan slagit fast. Och dumma kan inte straffas, särskilt inte om dom agerar utifrån ideologi.


2 kommentarer:

Angelica sa...

Jag tror att problemet är att människor tar välfärden för given. De inser inte eller väljer helt enkelt att blunda inför vad alliansen sysslar med så länge de själva tjänar på det. För än så länge gör ju medelklassen det. Det tragiska är att de inte ser längre än näsan räcker och tror att välfärden alltid kommer vara vad den varit de senaste decennierna. Självklart tror de också att de själva aldrig kommer bli sjuka eller arbetslösa och bli beroende av låg A-kassa eller hamna i Fas 3. Naiva idioter. En dag får de ett bryskt uppvaknande.

//Angelica www.whirlwind.nu

Rabiatfeminism sa...

Naivt var ordet, men det verkar faktiskt som om folk väljer att inte se längre än den egen plånboken längre.