torsdag 12 april 2012

Oväntade drömmar

På Svenska Dagbladets ledarsida brukar man sällan försitta chansen att kritisera att LO:s stöd till det socialdemokratiska partiet. Det är, enligt ledarsidan, snudd på oanständigt att en medlemsstyrd organisation beslutar att ekonomiskt stödja ett visst parti. (Vilka som stödjer regeringspartiet Moderaterna vet vi ju lite om eftersom det sker i lönndom. Det går alltså inte att se om t ex Svenskt Näringsliv pumpar in pengar till partiet. Något säger mig dock att de borgerliga tyckarna på SvD inte tycker att detta vore en lika stor skandal.)

Idag kan vi dock se en något udda svängning i frågan. Då ledarskribent Maria Ludvigsson efterlyser att (S) bör styra över facket. Facket, i det här fallet det kvinnodominerade Handels, borde tas i örat av partiordförande Löfvén. Fast Ludvigsson kallar det "facklig-politisk samverkan". Handels borde vika ner sig på samma sätt som IF Metall gjorde i lönerörelsen 2009. Det kan väl Löfvén se till att fixa nu när han är ordförande i (S).

Så på ledarsidan i Sveriges blåaste tidning anser man alltså att politikerna ska styra över facket. Samtidigt som en medlemsstyrd organisation inte själva får välja var dom vill satsa medlemmarnas pengar. För mig låter det som om vissa drömmer om ett mer kommunistiskt samhälle. Länk

2 kommentarer:

Angelica sa...

Jag tycker att det är skandalöst att ett land som Sverige inte har insyn i varifrån partier får sina bidrag. Som om vi är för fina för korruption. Som om sådant inte kan existera i ett land som Sverige. Jag tror definitivt moderaterna har något att dölja. Annars skulle de inte vara det enda parti som motsäger insyn i partibidragen.

www.whirlwind.nu

Rabiatfeminism sa...

Jag tror att många svenskar på fullt allvar tror att korruption inte existerar i Sverige. Och om man ser tecken på det bortförklarar man det med att det inte är så farligt eftersom den korrupte ändå inte menar att vara just korrupt. Blåögdheten vet inga gränser.