lördag 1 november 2008
Till min syster
6 kommentarer:
Se detta kommentarsforum som en insändarsida i en papperstidning. Jag tar oftast in inlägg som följer punkterna nedan, men förbehåller mig rätten att själv välja vad jag publicerar på denna blogg.
1. Helt anonyma kommentarer kommer inte att publiceras. En etablerad blogg bakom inlägget räcker bra.
2. Du som tycker att jag borde skriva om något annat än det jag gör. Skriv själv på din egen blogg! Här bestämmer bara jag vad jag väljer att ta upp, och ur vilket perspektiv. Detta föranleder bl a punkt 3.
3. Kommentarer som inte har med ämnet att göra ignoreras.
4. Inlägg med rasistiskt, homofobt och/eller sexistiskt innehåll släpps inte igenom. Ej heller personpåhopp eller generaliserande, illa underbyggda ommälen om olika grupper t ex feminister. Här håller vi en vänlig ton gentemot varandra och diskuterar innehåll, inte person.
5. Detta är en blogg, d v s en lång räcka av inlägg från min sida. Om du läser ett inlägg och blir fundersam över var jag står i en fråga så kan det ibland hjälpa att läsa några till för att bilda sig en uppfattning. Att medvetet misstolka mina inlägg leder till att jag inte ids bemöta dem. Och jag publicerar bara inlägg jag bemöter.
Att inte följa en eller flera av ovanstående punkter leder alltså till att jag inte släpper igenom inlägget.
MUMS... det är nog ingen idé att hoppas på att nått blir över så gott som det ser ut. Får väl blunda och tänka på dofter och smutsiga fönster istället... minnena bör väl finnas där någonstanns?
SvaraRaderaIdag skiner solen här. Kan berätta att fönstren är lika smutsiga som någonsin de på Majas väg.
SvaraRaderaLaphroaigsås låter intressant för en Islayälskare som jag! Kan man få recept?
SvaraRaderaÖ-Helena,
SvaraRaderaHar gjort det helt på känn idag. Marinerade tjälknulen i en lag spetsad med Laphroaig som jag visste brukar bli gott. Sen slängde jag i en skvätt i rödvinsåsen också. Såsen blev god men är gjord på maizena vilket inte ger den den "rätta" lena konsistensen, men är ett måste då alla i sällskapet inte är toleranta mot gluten.
Smör, maizena, mjölk, matlagningsgrädde, enbär, rödvin, Laphroaig och glutenfri soja. Lite salt. Sen en rejäl reducering.
Blir spännande att se vad de vanligtvis kräsna gästerna tycker. Själv är jag väl mest kräsen av alla, som alltid när man själv lagar maten...
Tack, det måste testas!
SvaraRaderaJa, Islay-whisky är märkligt oprövat i matlagningstipsen. ;)
SvaraRadera