onsdag 19 november 2008
Jag - en experimentråtta
2 kommentarer:
Se detta kommentarsforum som en insändarsida i en papperstidning. Jag tar oftast in inlägg som följer punkterna nedan, men förbehåller mig rätten att själv välja vad jag publicerar på denna blogg.
1. Helt anonyma kommentarer kommer inte att publiceras. En etablerad blogg bakom inlägget räcker bra.
2. Du som tycker att jag borde skriva om något annat än det jag gör. Skriv själv på din egen blogg! Här bestämmer bara jag vad jag väljer att ta upp, och ur vilket perspektiv. Detta föranleder bl a punkt 3.
3. Kommentarer som inte har med ämnet att göra ignoreras.
4. Inlägg med rasistiskt, homofobt och/eller sexistiskt innehåll släpps inte igenom. Ej heller personpåhopp eller generaliserande, illa underbyggda ommälen om olika grupper t ex feminister. Här håller vi en vänlig ton gentemot varandra och diskuterar innehåll, inte person.
5. Detta är en blogg, d v s en lång räcka av inlägg från min sida. Om du läser ett inlägg och blir fundersam över var jag står i en fråga så kan det ibland hjälpa att läsa några till för att bilda sig en uppfattning. Att medvetet misstolka mina inlägg leder till att jag inte ids bemöta dem. Och jag publicerar bara inlägg jag bemöter.
Att inte följa en eller flera av ovanstående punkter leder alltså till att jag inte släpper igenom inlägget.
Ha ha!
SvaraRaderaIntressant undersökningsmetod, om det stämmer. Borde inte en professor veta att avsaknaden av X (svar i det här fallet) aldrig betyder något?
Ett uteblivet svar från en rabiat feminist kan betyda många saker, som t.ex. 1) hen har inte fått frågan, 2) hen tycker att frågan är så jävla korkad att hen inte vill svara på den, 3) hen svarar av princip inte på sådana frågor, 4) hen tycker att frågeställaren är så urbota korkad att hen inte vill svara ... 50-11) hen är en antisemit som inte vill svara judar.
Det går aldrig att utse svar femtioelva till det enda möjliga.
Haha! Ja, och dessutom verkar professorn bara ha vänt sig till ett trettiotal av alla bloggare och drar sedan slutsatser om hela bloggosfären. Hur skedde urvalet? Vilka slutsatser kan man dra från svaren/icke svaren? Herregud, det är ju Metod I på Statsvetenskapen vi talar om. Men då har jag ju bara studerat ämnet i Edinburgh och Stockholm. På det senare stället brukar dom väl vara rätt njugga mot professorn från Göteborg har jag för mig. Igga hans sakkunnigutlåtandet och sånt...
SvaraRadera